Wandeltochten

Ontdek al wandelend hoe mooi Landschapspark Borsele is. Vanaf het station van de stoomtrein in Langeweegje (Kwadendamme) zijn er drie routes uitgezet over verschillende afstanden. Wandel mee over 5, 10 of 15 km. Elke route heeft zijn eigen starttijd.

Vooraf geen aanmelding nodig voor de wandeltochten.

Het programma

Wandeltochten Borsele Beweegt

Start: Stoomtreinstation Langeweegje, hier kunt u zich aanmelden en u krijgt de route mee.

Voor de 5/10 en 15 kilometer hebben we mooie knooppuntenroutes samengesteld. 

 

4,5 kilometer: Kinderroute, start van 11.00 – 12.00 uur.

Speciaal voor alle kinderen hebben we een leuke kinderroute samengesteld. Volg de rode paaltjes en doe onderweg leuke opdrachten en beantwoord vragen. Deze route komt ook langs het infopunt met het natuurbeleefpad en vlinderbelevingspad van natuurmonumenten. Hier en bij Camping Zwaakse Weel is een toilet.

 

5 kilometer wandeling, start van 11.00 – 12.00 uur.

Deze knooppuntroute gaat over een paar mooie dijken en door het dorpje Kwadendamme terug naar het startpunt. Sluit af met een hapje en drankje op het terras bij Berkenhof Tropical Zoo.

 

10 kilometer wandeling, start van 10.00 – 11.00 uur.

Deze knooppuntenroute gaat richting de Westerschelde. Je wandelt een stuk langs de zeedijk en wandelt door het dorpje Hoedekenskerke terug naar het startpunt. Lunch in Hoedekenskerke bij Restaurant Surf en Turf of De Buffer.

 

15 kilometer wandeling, start van 9.00 – 10.00 uur.

Deze knooppuntenroute gaat langs de Zwaakse Weel. Je wandelt over de bekende bloemdijken rondom Nisse. Ook wandel je over het gezellige dorpsplein van Nisse, waar je bij ‘t Durpsuus geniet van een natje en een droogje. Via de bekende brilletjesdijk met zijn welen loop je weer terug naar het startpunt.

Parkeren

Komt u met de auto? U kunt parkeren bij Berkenhof Tropical Zoo. Bij het startpunt/eindpunt is Berkenhof Tropical Zoo gelegen. Deze beschikken over een groot terras aan de achterzijde van het pand. Geniet hier na de wandeling van een welverdiend hapje of drankje.