700 jaar
Ovezande

Dit jaar bestaat Ovezande 700 jaar en zijn er tal van activiteiten georganiseerd. Op 15 juni staat alles in het teken ‘Van Trekpaard tot Trekker’ met o.a. ringsteekwedstrijden, demonstraties van Stichting Werkend Trekpaard en een fair met leuke (streek)producten.
 
 
 
 

De eerste activiteit is het ringrijden in de Mr. Dr. Messtraat. Dit start om 9.00 uur. De andere onderdelen starten om 10.00 uur. Alle activiteiten duren tot 17.00 uur. Voor het ringrijden is er wel een pauze tussen ca 12.00 en 13.00 uur. De fair en de activiteiten met de trekpaarden en de trekkers en landbouwmachines zijn in de Mr. Dr. Messtraat, de Schuttersstraat, het terrein achter de kerk en de Pastoor Fransestraat. De demonstraties landbewerking met trekpaarden en oude tractoren zijn te zien aan de Oud Ovezandseweg. Van 14.00 tot 20.00 rijden er door het centrum ook solexen van de deelnemers aan de 6-uurs solexrace.

Combineer de fietstocht van Toer de Borselse Boer met een bezoekje aan de festiviteiten van 700 jaar Ovezande. De route komt er langs dus je kan zo mooi beide activiteiten meemaken.