Toer de Borselse Boer

4 juni 2022

Agrarische fietstocht en streekproeverij

Fiets door het mooie landschap en kom van alles te weten over de deelnemende agrarische bedrijven. Onderweg worden er proeverijtjes aangeboden en kunnen er ook producten gekocht worden

Vergeet vooral je fietstassen niet om al dit lekkers mee te kunnen nemen.

TIP ! Neem ook wat contant geld mee (je kunt niet overal met je pas betalen)

Tijdens deze veelzijdige fietstocht van 25 km tussen Nisse, Heinkenszand en ’s Heer Abtskerke kom je langs een biologische angusfokkerij, boerderijwinkel, kaasboerderij en loonbedrijf.

 • Maak een ritje in het (pluk)treintje door de boomgaard
 • Ontdek hoe een koe zelf aangeeft wanneer zij melk wil geven
 • Ga op de foto in een stoere trekker
 • Stap de wei in tussen de Black Angus koeien en hoor het verhaal over de biologische fokkerij

Ook aan de kleintjes is gedacht met speelmogelijkheden en speurtochtvragen voor de grotere kinderen. Geniet daarnaast van heerlijke (streek)proeverijen.

Ontvangst met koffie/thee/fris.

Extra stopplekken langs de route bij het Trekkermuseum, Klompenmakerij Traas en Molen de Vijf Gebroeders.

Toer de Borselse Boer wordt georganiseerd met medewerking van ZLTO-afdeling Borsele. Alle startlocaties zijn hier lid van. 

Bij elke stopplek is er aandacht voor de inwendige mens. Er zijn streekproducten te proeven en/of te koop. Van o.a. een bitterbal tot kaas en van frietjes en belegde broodjes tot appelsap en overheerlijke streekkoekjes.

Praktische informatie:

 • 4 juni 2022
 • Route van ca 25 km
 • Vier startlocaties en meerdere starttijden tussen 10.00 – 12.45 uur
 • Deelname € 5,00 en aanmelden verplicht. (kinderen tot 12 jaar gratis, geen aanmelding nodig)
 • Deelnemerskaart met de route ontvang je op de startlocatie na aanmelding
 • Toiletten aanwezig op alle startlocaties
 • Let op! Neem ook wat contant geld mee voor de aankoop van lekkere streekproducten voor thuis

Start- en stoplocaties uitgelicht

Oudekamerseweg 7
4451 NC Heinkenszand

Bij Boerderijwinkel van Damme ontdek je alles over de fruitteelt. Van het groeien aan de boom tot de verkoop in de winkel. Ga mee in de (pluk)treintjes door de boomgaard of neem een kijkje in de winkel vol heerlijke (streek)producten.

Zuidweg 8
4443 AB Nisse

Een koe die zelf aangeeft wanneer hij melk wil geven. Je ziet het bij Kaasboerderij Ter Nisse. Zij werken met een melkrobot, waarbij koeien zelf hun keuze kunnen maken. En vergeet niet om ook een kijkje te nemen in de kaasmakerij.

Linswegje 3
4444 AL ’s Heer Abtskerke

Bij Loonbedrijf Markusse ben je aan het goede adres voor het grotere geschut. Hier worden demonstraties gegeven met de houtchipper en een wikkelaar. Durf jij een rondje mee te rijden in een trekker of ga je er liever mee op de foto?

Bimmelsweg 3
4444 SB ’s Heer Abtskerke

Bij Biologische Angusfokkerij Poelzicht staat het fokken van biologische vleeskoeien centraal. Ga mee de wei in en hoor het verhaal achter deze biologische fokkerij. Proef hier ook de heerlijke bitterballen die hiervan gemaakt worden.

Extra stopplekken

Klompenmakerij Traas

Bij klompenmakerij Traas hoor je het geraas van de klompen machines. Maar ook de geur van de pas gezaagde bomen. Je ogen die overal tegelijk willen kijken. Wil jij ook weten hoe boomstammen verwerkt worden tot klompen? Ga dan zeker even langs bij Klompenmakerij Traas. 

Trekkermuseum

Trekkermuseum Nisse viert tijdens de Dag van het Landschapspark hun jubileum tussen 10.00 en 16.00 uur. In en rondom het museum worden allerlei activiteiten gehouden zoals het ringsteken met oude tractoren. 

Molen De Vijf Gebroeders

Neem vooral ook een kijkje bij molen De Vijf Gebroeders. Deze molen is prachtig gerestaureerd en maalt graan tot diverse meelproducten. Deze producten kun je in het ontvangstgebouw kopen. Je kunt op het terras heerlijk genieten van iets te drinken met een pannenkoek van eigen meel. Tijdens de Dag van het Landschapspark kun je de molen ook bezoeken voor een rondleiding.